Ontdek Zutphen

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat deze Hanzestad zo mooi maakt.

Andere sites

Gelderlandop1.nl

Deze site maakt onderdeel uit van het platform van Gelderland op 1 campagne.

Image Alt

Evenementen

De Achterhoek

De Achterhoek bestaat onder andere uit de Graafschap en Montferland. De regio is buitengewoon mooi. Er is heel veel te beleven en te ontdekken. Geen regio in Nederland is zo mooi en veelzijdig als de Achterhoek. Doetinchem is de hoofdstad van deze regio. Veel restaurants, bioscoop , prachtige hotels en een schitterend theater om maar een paar bijzondere hotspots te benoemen. U kunt kanovaren of een rondvaart maken over de oude ijssel die dwars door Doetinchem loopt.

In de Achterhoek is er verder van alles te beleven. Het toeristisch recreatieve aanbod is niet de minste. Er zijn heel veel bijzondere evenementen . Wie kent er niet de Zwarte Cross waar je kunt genieten van muziek, motorcross, stunts, theater en nog veel meer. Het festival is uitermate populair en ook met festival Manana Manana doet de Feestfabriek het elk jaar weer heel erg goed.

Oehoe oehoerend hard, nou het iedereen van den motorcross geheurd . Wie kent er niet deze klassieker van Benny Jolings Normaal.

Leuke anekdote. De paarden van Benny liepen in de wei van Opa Kraaijenvanger. Als die jarig was kwamen ze op visite en dronken we ‘Normaal bier’ . En op een Achterhoekse bruiloft is het høken met mijn neven.

 

Het Huntenpop festival vindt eind augustus plaats. Elk jaar komen grote Nederlandse bands en internationale artiesten naar het festival. In de zomer bruist het naast de festivals ook van de evenementen.

Foodtruck- en bierfestivals . De oevers van recreatiegebied Stroombroek (Markant Outdoorcentrum) vormen het sfeervolle décor voor dit unieke festival.

Op het terrein komen ruim 25 Foodtrucks met specialiteiten van over de hele wereld. Beleef bovendien de smaak van verrassende speciaal bieren, bijzondere wijnen van onze sommelier en de beste koffies van de barista!

In het park van Villa Ruimzicht is bijvoorbeeld ieder jaar een spectaculaire ‘Zomerfair’ en het gezellige ‘Proef de Achterhoek’ festival.

 

 

De Zwarte Cross waar je kunt genieten van stunts, muziek en nog veel meer.

‘Proef de Achterhoek’ festival van Villa Ruimzicht

Verspreidt over het terrein komen diverse grote en kleine podia. Geniet van theater, straattheater en muziek van artiesten uit de regio en ver daar buiten! Neem gezellig plaats rondom het grote kampvuur of trek je met een kano terug op het water om even helemaal tot rust te komen.